MLADI IPPONČKI V ČASU COVID-A, NISO OSTALI BREZ; VADBE, MEDALJ, DARIL

Složna ekipa Strokovnega sveta trenerjev v Društvu borilnih veščin IPPON SEVNICA, je poskrbela, da mladi športniki v teh negotovih časih za šport, niso ostali brez vadbe in druženja.
V IPPONU, kjer več kot 70 mladih obiskuje treninge ju-jitsa in juda, so trenerji posameznih selekcij poskrbeli za pestra dogajanja med športniki. V času, ko ni bilo dovoljeno druženje, so se redno srečevali in utrjevali znanje, spoznavali teorijo borilnih veščin preko virtualne komunikacije. V trenutku, ko je dopustil čas, so v tem letu pričeli z vadbo v naravi. Najbolj jim je bil priljubljen pohod in pridobivanje kondicije na našo, vse bolj priljubljeno Lisco. V skladu z usmeritvami NIJAZ-a, pa so v februarju pričeli z vadbo ( ob upoštevanju omejitev) tudi v Športnem domu.
Mladim, žalnim športa in druženja so trenutne razmere vzele mnogo dobrega. Vzele so jim veselje, do druženja, do napredovanja in pridobivanja znanja v borilnih veščinah. V IPPONU so to »verzel« koristno popolnili z upoštevanjem vseh smernic pedagoškega dela. V selekcijah so izvedli izobraževanje in izpite za višje pasove in uspešnim podelili diplome. Izvedli so društveno tekmovanje za medalje IPPONČKA. Najmlajši začetniki so sodelovali v nagradnem natečaju risbic. Vsi v posameznih selekcijah pa so za trud in delo v zadnjih mesecih, prejeli društveno majico in toplo kapo.
Tudi v športu se v tem »neprijetnem obdobju« pričakujejo boljši časi. Vodstvo društva ocenjuje, da so uspešno sodelovali z mladimi športniki in starši. Ob tej priliki pa tudi ponovno vabijo k začetni vadbi borilnih veščin ju-jitsa in juda na mehkih blazinah. Otroci v starosti od 7-12 let se jim lahko pridružijo vsak ponedeljek in petek med 16. in 17. uro v mali telovadnici Športnega doma na Prvomajski ulici.