TEDEN SPOZNAVANJA JU JITSA IN JUDA v projektu Veter v laseh

Strokovni svet trenerjev DBV IPPON SEVNICA je v času od 2.7. do 6.7.2018 v dopoldanskem času v Športnem domu v Sevnici izvajal  projekt » Teden spoznavanja borilnih veščin JU-JITSU& JUDO. Projekt  se je sovpadal s projektom VETER V LASEH – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOST.  DBV Ippon kot lokalni organizator, ni projekt izvedel kot dve urni trening ( kot to počno nekateri), tem več je projekt trajal od ponedeljka do petka.  S tem je ustregel željam mladih članov in staršev, da začetek počitnic v prvem tednu preživijo trenerji z najmlajšimi in jim predstavijo uvod v nekatere borilne veščine. V preteklem tednu so spoznavali JU-JITSU in JUDO.   Predvsem judo, kajti DBV Ippon Sevnica bo v  dnevih praznovanja 20 let delovanja ( 1998-2018, pod istim vodstvom), postal polnopravni član JUDO ZVEZE SLOVENIJE.

 

Prizadevna trenerja DBV Ippon -mojstra borilnih veščin; Miran GRUBENŠEK 6.DAN, Roman KUMP 1.DAN in trije mladi animatorji; Maša MEDVEŠEK, Eva OCVIRK in Urban JAZBEC, so od ponedeljka do petka vsako jutro ob 8. uri sprejeli v borilnici Športnega doma okoli 30 mladih.

 

Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti je nacionalna  športna-družbena akcija, ki letos poteka že 23. leto. Njen namen je ponuditi mladim celodnevni- športno družbeni program in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanje prostega časa, ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Želimo, da mladi namesto poseganja po alkoholu ali drogah, pretirano gledanja televizije in igranja računalniških igric zamenjajo za šport in gibanje – zdravo in zabavno aktivnost. Nacionalni organizator je Športna unija Slovenije, program pa je potekal že drugo leto v sodelovanju z našim DBV Ippon Sevnica.  Izvedbo programa je omogočilo financiranje Ministrstva za zdravje RS, Fundacija za šport in Športna unija Slovenije. Program je bil del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.