4. Kamp Lisca, DBV Ippon Sevnica

Društvo borilnih veščin Ippon Sevnica je na Lisci v času od 20.08. do 22.08.2021, izvedelo že 4. kamp za člane društva. V sodelovanju s Športno unijo Slovenije v projektu »Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti v letu 2021«, so trenerji društva letos pripravili prav poseben program. Poleg športnih aktivnosti na področju borilnih veščin je njihov program še dodatno popestrila predstavitev dveh poklicev, šola tenisa, šola preživetja v naravi ter izvedba več različnih delavnic.

V petek so v dopoldanskem času program pričeli vodniki službenih psov iz pravosodja, ki so otrokom na zanimiv način predstavili poklic in delo s službenimi psi. Popoldan so se člani kampa lahko preizkusili v šoli tenisa z »gospodom Fickom« in sodelovali pri različnih delavnicah »teambuildinga«.

Sobotni program je popestrila predstavitev poklica policist, kjer sta dva naša člana kluba predstavila poklic in opremo policista Posebne policijske enote. Po kosilu so sledile delavnice pod vodstvom izkušene psihologinje Beti Vovko, katera je pripravila vaje za »teambuilding«. Z udeleženci je v sproščenem vzdušju izvedla vaje za izboljšanje zaznavanja hitrosti reakcij in usklajenosti gibov, hkrati je vzpodbujala zdravo tekmovalnost med njimi. Nekatere vaje so predstavljale tudi trening pozornosti, koncentracije ter komunikacije med udeleženci za uspešno izvedbo naloge. Z vajami so urili koordinacijo gibov, odzivnost in hitrost gibanja. Udeleženci so med vajami spoznali, da ima vsak svojo pomembno vlogo v skupini, da dosežejo cilj naloge, če so povezani.

 

 

 

 

Popoldanski in večerni čas druženja je obarval inštruktor preživetja v naravi Aleš Gerjevič. V šoli preživetja v naravi so otroci izdelovali bivak za preživetje noči v naravi, zakurili ogenj na primitiven način ter se preizkusili v izdelavi in peki preprostega kruha. Med izdelovanjem bivaka in sprejemanju poučnih nasvetov inštruktorja so otroci pokazali veliko zanimanja, odkrili čare narave in preprostega življenja brez elektronskih in pametnih naprav.

 

 

 

 

Predstavitev poklica pravosodni policist

Prikaz dela s službenimi psi in predavanje o škodljivih posledicah zlorabe prepovedanih drog

Vodnik službenega psa Tomaž Krejan in inštruktor usposabljanja pravosodnih policistov Robert Grubenšek sta predstavila poklic pravosodnega policista in delo vodnika službenega psa. Sledil je praktični prikaz identifikacije osebe na varovanem območju ter napad in obramba s službenim psom za splošno uporabo. S psičko za specialistično uporabo (Indy), je vodnik Tomaž izvedel iskanje prepovedanih drog na vozilu, vaje poslušnosti ter igro s psom.

Ob koncu praktičnega prikaza so bili udeležencem kampa predstavljeni vzorci prepovedanih drog. V kratkem, a poučnem predavanju, so se seznanili o škodljivih posledicah zlorabe le teh.

 

 

 

 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so obiskali perspektivne športnike Ippon Sevnica na 4. kampu na Lisci

Na povabilo DBV Ippon Sevnica sta tudi policista PU Novo mesto obiskala mlade športnike in jim predstavila poklic policista ter svoje delo.

Predstavila sta jim delo policistov in opremo, katero pri svojem delu uporabljajo pripadniki Posebne policijske enote (PPE). Prav tako so si mladi športniki ogledali službeni vozili Policije, ki jih uporabljajo policisti PPE.

Za popestritev dneva so si prisotni z velikim zanimanjem pobližje ogledali še oborožitev, ki jo pri svojem delu uporabljajo pripadniki PPE. Zastavljenih je bilo ogromno vprašanj, kdo izmed njih pa bo nekoč dejansko oblekel pravo policijsko uniformo, pa bomo še videli.

 

 

 

 

Ostale fotografije o dogajanju na kampu si lahko ogledate na tej povezavi.