5. Tradicionalni kamp LISCA 2022

Društvo borilnih veščin IPPON SEVNICA je na Lisci v času od 18.08. 2022 do 20.08.2022 izvedlo tradicionalni 5. Kamp borilnih veščin, ki je bil namenjen članom društva. S podporo Športne unije Slovenije v projektu »Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti v letu 2022« in podporo podjetja TANIN SEVNICA so trenerji društva na kampu pripravili več delavnic.

Izvedbo so zaupali zasebnemu podjetju GIBALEN v lasti Alena Žičkarja in priznani psihologinji Beti Vovko. V programu so trenerji vključili tudi izredno zanimivo delavnico »praktična samoobramba«.

S preventivno kineozeloško delavnico Alena Žičkarja so udeleženci spoznali vaje za preventivo športnih poškodb. Priznana psihologinja Beti Vovko je pripravila vaje za »teambuilding«. Z udeleženci je v sproščenem vzdušju izvedla vaje za izboljšanje zaznavanja hitrosti reakcij in usklajenost gibov, hkrati je vzpodbujala zdravo tekmovalnost med njimi.

Čeprav člani društva v vadbenem procesu v športnih objektih redno trenirajo ju-jitsu, so bili navdušeni nad vadbo elementov uporabne praktične samoobrambe. V soboto ob slovesu z Lisce so bili mladi udeleženci mnenja, da je bil kamp poučen in prijeten, a žal časovno kratek.

mg