Na MEP trije mladinski reprezentantje iz DBV IPPON

Na MEP trije mladinski reprezentantje iz DBV IPPON

V času od 10. do 12.3.2023 je v francoskem kraju Verquin potekalo evropsko prvenstvo v kadetskih in mladinskih kategorijah (U16-U18-U21) v JU JITSU. Tekmovanje je organizirala Francoska judo in ju-jitsu zveza (FFJDA), pod pokroviteljstvom Evropske ju-jitsu zveze (JJEU).

Na prvenstvu je nastopilo čez 800 tekmovalk in tekmovalcev iz 27-tih držav, med njimi tudi slovenski reprezentantje iz DBV IPPON Sevnica: Ajda STRITAR, Lan PRAH, Tjan OMERZEL s trenerjem Robertom GRUBENŠKOM.

Za reprezentante iz DBV IPPON je bilo evropsko tekmovanje prvo mednarodno tekmovanje, kjer so nastopili tudi kot najmlajši tekmovalci v kategorijah. Kljub zanimivim in težkim borbam v izločilnem delu, so dosegli dobre rezultate. V kategoriji borb do -52 kg je Ajda STRITAR osvojila odlično 5. mesto. V izločilnih zahtevnih borbah je Tjan OMERZEL osvojil 9. mesto (-81 kg), Lan PRAH 13. mesto (-73 kg).

V vodstvu društva se zahvaljujemo podjetjem: TANIN Sevnica, HESS in vsem, ki so pripomogli udeležbo tekmovalcem na tem tekmovanju.

Vir: MG DBV Ippon.