Lisca 2018, uspešne priprave/tabor tekmovalnih selekcij

Društvo borilnih veščin Ippon Sevnica je v času od 8. do 11. avgusta organiziralo v prelepem planinskem okolju Tončkovega doma in Jurkove koče, priprave mladih tekmovalcev v ju-jitsu in judu.

V letu 2018, ko je za njimi uspešen spomladanski del tekmovanj, jih sedaj v drugem polletju čakajo izzivi tudi na tekmovanjih v judu. Vodstvo društva se je namreč ob svoji 20 letnici delovanja odločilo, da v bodoče v športnem programu vsem mladim ponudi še znanje in možnost udeležbe na tekmovanjih v judu v organizaciji Judo zveze Slovenije. Vsekakor pa ne bodo izpustili tudi tekmovanj v ju-jitsu tehnikah za mlade, kjer so v preteklosti bili med najuspešnejšimi v Sloveniji.

Mladi tekmovalci in njihovi trenerji so za priprave uspešno uporabili tudi del športne infrastrukture. Ob robu igrišča pa so pomočjo PD Lisca postavili večji šotor, v katerem so izvajali vadbo tudi na judo blazinah. Nekoliko je ponagajalo tudi vreme, a so takrat za izobraževanje in spoznavanje duhovnosti v borilnih veščinah in prijateljstvo v ekipi, uporabljali prostore Jurkove koče.

Kot vsako leto so priprave del programa Veter v laseh ki ga je delno financiralo Ministrstvo za zdravje RS, Fundacija za šport, in Športna unija Slovenije. Program je del prizadevanj  Dober tek Slovenije za več gibanja.

Za raznoliko pomoč, zaradi katere so se tekmovalci prijetno počutili na pripravah se vodstvo društva zahvaljuje predvsem;  podjetju TANIN Sevnica – pokrovitelju tekmovalkinih selekcij, Gostinstvu Krašovec, pekarni Kruhek, Gradbenemu podjetju Urbanč Marko in  Zavodu KŠTM Sevnica.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.